שדרות פלי"ם 2, בניין אשל, קומה ב', חיפה

כתובת

04-8266688

פקס: 153-4-8266689

anat@anatrosner-law.co.il
shay@anatrosner-law.co.il

כיתבו לנו

תשובה: אני מציעה כי תבדוק את כישוריהם של העובדים , האם תוכל להעביר מי מהעובדים הוותיקים לעבודת הדרכה של עובדים צעירים, או אולי לכתיבת נהלים, או העלאה על הכתב של  ה"הסטוריה" של המפעל, כדי שהעובדים החדשים שיתקבלו למפעל יוכלו ללמוד על מה שקדם להם, מהכתובים, כאשר כבר לא יהיו עובדים שיוכלו לחפוף אותם. 

אם לא תוכל להתאים לעובדים הותיקים סוג אחר של עבודה שתהיה לשביעות רצונם ולשביעות רצונכם, אני מציעה שתציע להם מענק פרישה סביר ופיצוי על הפסד הפרשות לקרנות (פנסיה וקרן השתלמות ) ופיצוי בגין הפרשות לביטוח לאומי שיהיה על העובדים להפריש עד גיל פרישה. אם העובדים יסכימו לכך, הכן הסכם פרישה לחתימתו של כל אחד מהם וערוך להם מסיבת פרישה מכובדת. 

להערכתנו הסיכוי כי עובד שתפרד ממנו בכבוד ושלא יחוש השפלה, יגיש תביעה בעתיד לאחר שגם יחתום על הסכם פרישה וויתור תביעות עתידיות , הוא קלוש.  

תשובה: על פי חוק דמי מחלה, עובד צובר 1.5 ימי מחלה לכל חודש עבודה. לכן, ב-6 חודשים צברת 9 ימי מחלה. הואיל ואתה "עובד בשכר" (עובד שקבל את שכרו לפי שעות/ימי עבודה), לכן, מחשבים את  הימים בהם היית חולה, לפי ימי העבודה שאתה נוהג לעבוד בפועל, דהיינו,  ללא ימי ששי שבת. לכן, יש לשלם לך עבור  6 ימים. על פי החוק עבור יום המחלה הראשון, אין משלמים ועבור היום השני והשלישי משלמים 50% מערך יום עבודה. לכן, הנך זכאי לדמי מחלה בשיעור של 1440 ₪ –   ( 360 ₪  * 4 ימים), דהיינו , תשלום בגובה של 4 ימי עבודה מלאים.

ענת רוזנר – משרד עורכי דין

משרד עו"ד ענת רוזנר מתמחה בתחום דיני העבודה על כל נגזרותיו ומייחד את פעילותו לתחום זה בלבד. המשרד נוסד בשנת 1988 ונחשב לאחד המשרדים המובילים בתחום דיני העבודה בישראל. 

ליצירת קשר